Circusbende is ontstaan uit het verlangen naar een samenleving zonder hokjes en hekken en de overtuiging dat kunst in de openbare ruimte hieraan kan bijdragen.

Reizend door Europa ontdekten we ‘nieuw circus’ en genoten met volle teugen van de universele podiumkunst en het onstuimige & veelzijdige publiek om hen heen. 

Vol inspiratie richtten we in 2018 Stichting Circusbende op  om nieuw circus te bevorderen in Nederland. In datzelfde jaar stond het eerste Circusbende Festival op poten op de NDSM-werf, in thuishaven Amsterdam.

 

Circusbende is uniek in het organiseren van nieuw circus in de openbare ruimte in regio Noord Holland. We willen deze eigentijdse kunstvorm toegankelijk maken voor iedereen; om verbeeldingskracht te stimuleren, de kijk op de wereld te verbreden en sociale verbondenheid te bevorderen.

In plaats van een festival hebben we afgelopen zomer Buitenbende georganiseerd: drie weekenden met circusvoorstellingen en -workshops voor jongeren. Het plan voor 2021 is om het festival uit te spreiden over drie weekenden en drie Amsterdamse stadsdelen. Duimen maar!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
ook wij doen sociaal
  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon
en we werken samen
en we kunnen een financieel steuntje in de rug wel gebruiken
NL25TRIO0379310910

© 2019 Circusbende

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now